В наступних 18-ти продуктах містяться антиоксиданти, вітаміни та мінерали, пов’язані із довголіттям.
Брокколі
Містить імуностимулюючі з’єднання, запобігають виразки шлунку та раку.
Тут і далі фото з Flickr by whologwhy |
Лосось
Багатий на омега-3 ненасичені жирні кислоти (містяться також у тунці, макрелі та сардинах). При регулярному вживанні зменшує ризик серцевих захворювань і запобігає запаленням.
by [puamelia] |
Вода
Гарна гідрація знижує ризик утворення тромбів. Це також допоможе почуватися молодше, мати багато енергії.
Derek Gavey |
Ягоди
Полуниці, чорниці, малина – всі вони містять антиоксиданти, які захищають від хвороб, що загрожують життю. Всі ягоди пригнічують розмноження шкідливих бактерій та вірусів, сприяють знешкодженню токсичних речовин, запобігають утворенню каменів тощо.
Детальніше про ягоди та їхню користь розпола лікар-дієтолог.
Paul Stein |
Часник
Він не зробить свіжим ваше дихання, але його фітохімічні властивості зупиняють формування канцерогенних сполук в організмі.
Alice Henneman |
Оливкова олія
Її мононасичені жири пов’язані з мозком і здоровим серцем та профілактикою раку. Крім того, дерматологи кажуть, що жінки, які вживають оливкову олію, мають менше пошкоджену шкіру та зморшки.
Gabriele Cantini |
Китайська листова капуста
У дослідженні Університету Вандербільта, китайці, які подолал рак, харчувалися за дієтою з високим вмістом овочів сімейства хрестоцвітних. Вони мали менший ризик рецидиву та смерті.
Lablascovegmenu |
Авокадо
Авокадо знижує рівень шкідливого холестерину та збільшує рівень хорошого (ліпопротеїни високої щільності).
Крім того, кава, авокадо, зелений чай допомагають звільнитися від стресу.
Jaanus Silla |
Помідор
Має найкращий антиоксидант лікопен, особливо у рожевих томатах.
swong95765 |
Квасоля
Окрім природнього білка, бобові містять високий вміст клітковини та має низький рівень жиру. Має багато поживних речовин на один грам найбільше за будь-яку іншу їжу.
Kenneth Leung |
Цільні зерна
У дослідженні, в якому брали участь більше ніж 4 тис. жінок – ті, хто їх багато зернових, мали на 31% нижчий ризик захворіти на рак, навідміну від тих, хто не їв. Крім того, вони менше мали проблем із серцем.
Diana House |
Червоне вино
Невелика кількість червоного вина на день допоможу зменшити стрес та гарно впливає на здоров’я в цілому.
Утім, нещодавні дослідження це спростовують.
Quinn Dombrowski |
Зелень
В одному із досліджень люди, які їли чашку приготованої зелені щодня, мали вдвічі менше шансів померти у найближчі 4 роки, навідміну від тих, хто цього не робив.
Якщо ви живете в місті, а покопирсатися в землі кортить страшенно, можна посадити щось красиве, смачне та корисне просто на кухні або балконі.
Чай
Зелений час варто пити, аби зменшити ризик захворіти на серцево-судинні захворювання і деякі види раку.
Personal Creations |
Кава
Кофеїновий ранок може продовжити вам життя. Кава захищає від хвороби Альцгеймера і Паркінсона, а дослідження, проведене у 2012-ому році показало, що ті, хто п’є каву, живе довше.
jen |
Чорний шоколад
У дослідженні 1999-го року у Гарвардському університеті, в якому брали участь 8 тис. осіб ті, хто їли чорний шоколад три рази на міцяць, жили на рік довше, навідміну від тих, хто цього не робив.
PortoBay Events |
Горіхи
Горіхи – здорова закуска і перекус. Вони містять корисні для серця жири, білки, вітаміни,мінерали та клітковину.
Cowbell Solo |
Червона капуста
Яскраво пофарбовані овочі корисні для мозку та захищають від раку.
Saaleha Bamjee |