5 порад, як не купити авто в аферистів

30 Березня 2016 12:56

55

Купуючи нову машину в автосалонах офіційних дилерів, можна не турбуватися, що тебе обдурять. За рідкісними винятками тут усе відбувається законно.

В більшості своїй шахрайства при продажі автомобілів відбуваються на вторинному ринку. Деколи аферисти діють настільки хитро, що людина і не здогадується про обман.

ахраїв можна назвати королями психології — серед тисяч покупців вони навчилися визначати потенційних жертв, які можуть клюнути на приманку. При цьому важливо знати: найпопулярнішою наживкою є вельми приваблива вартість автомобіля, яка відчутно менше, ніж у подібних машин на ринку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий MINI Cooper вийшов “безголовий”

1. Головне, що повинно вас насторожити, — занижена вартість транспортного засобу. Будьте реалістами — в наш нелегкий час практично всі продавці намагаються отримати за машину як можна більше грошей. 2. Ніколи не поспішайте з покупкою, не відправляйте і не віддавайте незнайомим людям гроші в якості авансу за вподобаний автомобіль.

3. Бажано перевіряти інформацію про транспортному засобі в МРЕВ за наявними у правоохоронців баз даних (на предмет угону, знаходження в базі Інтерполу, достовірності номерів агрегатів, розшуку державною виконавчою службою та інше). Для цього можна попросити у господаря автомобіля надати вам VIN-код кузова, дані техпаспорта). Не буде зайвим перевірити машину у нотаріуса по базі даних Держреєстру обтяжень рухомого майна.

4. Не купуйте авто за генеральним дорученням. Це припускає його передачу без перевірок у МРЕВ.

5. Обов’язково перевіряйте інформацію про всілякі розіграші та акції з призовими автомобілями безпосередньо у офіційних дилерів. Дотримуючись цих простих правила, ви зможете убезпечити себе від афери. Любителі легкої наживи, побачивши, що ви починаєте детальну перевірку, втратять до вас інтерес і будуть шукати більш довірливу жертву.

Джерело: businessua.com