5 продуктів, які варто їсти взимку

26 листопадаа 2015 12:23

24

Календарна зима наступить лише через тиждень, а ось холод відчувається вже зараз. Через погану погоду та нестачу вітамінів, імунітет послаблюється. Проте, є перелік продуктів, які не тільки зміцнюють імунітет, а також дарують енергію та зігрівають.

Імбир

В імбирі багато корисних властивостей. Він лікує застуду, кашель і болі в горлі, знижує рівень холестерину, стимулює роботу всього організму і володіє антибактеріальними властивостями.

Свіжий імбир можна додавати в чай ​​або готувати з нього імбирний напій. Для цього потрібно натерти або порізати корінь маленькими шматочками, щоб з нього виділилося якомога більше соку. Саме в соку свіжого імбиру міститься багато корисних вітамінів і мікроелементів.

Кориця

Ця пряність зігріває організм зсередини. Тому взимку її варто додавати в усі страви та напої. Кориця відтіняє смак їжі і добре поєднується з овочевими стравами, практично будь-якими десертами, кавою і какао. До того ж вона знижує рівень цукру в крові і допомагає підтримувати себе в тонусі.

Мед

По-перше, це найкорисніший смаколик − краще будь-яких цукерок і печива. По-друге, мед − перший помічник при вірусних захворюваннях і застудах. Варто з’їдати хоча б по чайній ложці меду щодня, і хвороби будуть обходити стороною. Якщо відчуваєте занепад сил або біль у горлі − відразу робіть чай з медом, і назавжди забудете про таблетки-імуностимулятори.

Горіхи

Горіхи багаті корисними жирами Омега-3. Вони насичують організм необхідними вітамінами і мінералами, які живлять волосся і покращують стан нігтів. Також в горіхах багато клітковини, і вони служать ідеальним перекусом в холодну пору року.

Часник

Незважаючи на не надто приємний аромат, часник є одним з найкориснішим продуктом для боротьби з вірусами та застудою. Стравам часник додає особливої ​​пікантності і приємного смаку.