У міськраді презентували книгу “Житомир. 100 підстав пишатися нашим містом”

29 Грудня 2015 11:33

52

«Історія Житомира твориться людьми, а слава нашого міста – нашими славними земляками. Люди, які були жертовно віддані Україні та своїй справі, мають залишатися в суспільній пам’яті», – переконані  кандидат історичних наук Геннадій Махорін та журналіст Іван Саюк.

24 грудня в міській  раді  вони презентували нову книгу “Житомир. 100 підстав пишатись нашим містом”.Колеги, краєзнавці, волонтери, науковці та знайомі авторам люди мали змогу ознайомитися з історією її написання та дізнатися про події і людей, яким вона присвячена.

Про це повідомляють на сайті міськради.

«Назва книги, звичайно, умовна. Адже наше місто має набагато більше цікавих  фактів, пов’язаних із життям та діяльністю людей, які прославили Житомир, жили тут раніше та живуть зараз», – говорить Геннадій Махорін.

На сторінках видання –  історичні постаті, які боролися за українську державність, видатні представники економічної сфери, виробничники, науковці, мистецькі колективи, почесні громадяни Житомира. Книга розповідає про цікаві події, котрі проходили в місті, та основні здобутки житомирян в різних галузях –  промислові, транспорті, науці, освіті, медицині, в культурно-мистецькій сфері,  літературі  та спорті.

«Узагальненим героєм є Житомирська 95-та окрема аеромобільна бригада. Наші десантники протягом серпня-вересня 2014 року здійснили найдовший у військовій історії рейд довжиною понад 500 кілометрів… У 95-ій ОАМБ розпочинала службу за контрактом наша всеукраїнська героїня Надія Савченко », – йдеться на першій сторінці видання.

Зі слів авторів, книга буде передана легендарній 95-й бригаді та найближчими днями поштою відправлена Надії Савченко.

Ірина Ковальчук, начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту міської ради,  відзначила, що видання є корисним для молоді та подякувала авторам  за такий подарунок для міста.

Книга видана за підтримки управління у справах сім’ї, молоді та спорту Житомирської міської ради тиражем у 300 примірників, які буде поширено в бібліотеках житомирських шкіл, а також  інших міст, аби широке коло читачів України дізналися  про Житомир та його славних представників. Автори-упорядники видання Геннадій Махорін та Іван Саюк сподіваються, що знайдуться меценати, які допоможуть надрукувати книгу більшим тиражем, і вона потрапить  до рук  кожного житомирянина.