1. Лосось. Містить корисну для мозку жирну кислоту омега-3. При достатньому споживанні лосося поліпшується когнітивна функція мозку.
2. Яйця. У жовтках міститься холін, який покращує пам`ять.
3. Арахісове масло або арахіс. Це джерело вітаміну Е – антиоксиданту, який захищає нервові мембрани в мозку.
4. Цілісне зерно. У цілісному зерні міститься глюкоза, клітковина і вітаміни групи B, необхідні нервовій системі.
5. Вівсянка. У вівсянці містяться вітаміни Е, В, цинк і калій, які допоможуть дітям реалізувати їх інтелектуальний потенціал.
6. Ягоди. У різних ягодах міститься багато антиоксидантів. Полуниця і чорниця покращують пам`ять; в ожині, полуниці, малині та суниці є кислоти омега-3.
7. Бобові. У бобових містяться протеїни і складні вуглеводи, клітковину, вітаміни і мінерали.
8. Різнокольорові овочі. В овочах містяться антиоксиданти.
9. Молоко і йогурт. У молочних продуктах багато протеїнів і вітамінів групи В, які є важливим компонентом для росту мозкової тканини.
10. Нежирна яловичина. Нежирна яловичина – джерело заліза і цинку, які покращують когнітивну функцію мозку. Їсти яловичину краще з овочами, багатими на вітамін С, він покращує засвоєння заліза організмом.