Кава є не тільки ранковим напоєм. З нею можна готувати коктейлі для святкової вечірки. Додавши туди алкоголю, вийде не тільки напій, який бадьорить, а й дає заряд настрою. На їх приготування витрачається мінімум сил і часу. Кава чудово поєднується з молочними продуктами, шоколадом та фруктами. Тому можна сміливо експериментувати з різними інгредієнтами.
Коктейлі “Кейт”
Інгредієнти:
4 чашки еспресо
2 ст. л. коньяку або бренді
2 ст. л. лікеру “Франжеліко”
4 палички кориці
вершки високої жирності – 30%
цукрова пудра
Приготування:
Збити вершки з цукровою пудрою.
Приготувати еспрессо у великій чашці.
У кожну додати лікер і коньяк, зверху покласти збиті вершки.
Зверху вставити паличку кориці.
“Полярна зірка”
Інгредієнти:
вершки – 100 мл
чорна кава з цукром – 40 мл
яєчний білок – 1 шт
цукровий пісок – 1 ст. л
Приготування:
Перед приготуванням коктейлю прикрасити край келиха цукровим “інеєм”.
Охолоджені вершки змішатим з міцною холодною кавою.
Усе збити в міксері. Напій перелити в келих і додатизверху збитий білок.
Кавовий коктейль
Інгредієнти:
1 склянка холодної кави
1 ч. л. цукру
2 часточки лимона
200 г вершкового морозива
Приготування:
Зварити міцну каву. Охолодити і процідити через дрібне сито або 2 шари марлі.
Перелити в чашу блендера, додати морозиво і цукор.
Збити до утворення пишної піни. Розлити напій по келихах.
Часточку лимона притиснути до леза ножа над келихом, і з силою натиснути, щоб сік стікав в келих краплями.
Таким же чином видавити сік у другій келих. Подати напій до столу.