Спека, на вулиці страшенна спека, а так хочеться ковток прохолоди! У вихідні дні порадуй себе і здивуй друзів свіжим фруктовим коктейлем.
Ванільний коктейль із фруктами
Інгредієнти
- 1 спіла груша,
- 125 г малини,
- 150 г ванільного морозива,
- 1 столова ложка кленового сиропу.
Приготування
Спілу грушу очисти від шкірки, поріж на шматочки, поклади в блендер разом із малиною та морозивом. Збий і одразу подавай.
Кисло-солодкий коктейль із манго
Інгредієнти
- 700 мл соку манго,
- 4 дрібно нарізані маракуї,
- сік 4 лимонів,
- 2 пакетики ванільного цукру,
- кілька кубиків льоду.
Приготування
Викладаємо всі інгредієнти в шейкер, енергійно трясемо його, розливаємо по келихах і одразу подаємо.
Коктейль “Екзотичний бриз”
Інгредієнти
- 40 г імбиру,
- 200 мл білого рому,
- 300 мл журавлинного соку,
- 400 мл ананасового соку,
- сік одного лимона,
- 8 шматочків льоду.
Приготування
Імбир очищаємо від шкірочки й тремо на дрібній тертці. Вичавлюємо сік одного лимона. Викладаємо всі інгредієнти в шейкер, енергійно трясемо й одразу подаємо.
Коктейль “Пляжна вечірка”
Інгредієнти
- 1 невелика диня
- 40 г імбиру
- 4 столові ложки коричневого цукру
- 200 мл джину
- 400 мл апельсинового соку
Приготування
Диню ріжемо навпіл. Одну половинку ріжемо часточками, з іншої половинки виймаємо м’якоть і робимо пюре. Складаємо всі інгредієнти в шейкер, енергійно струшуємо, розливаємо по келихах і прикрашаємо шматочками дині.
Коктейль “Персикова насолода”
Інгредієнти
- 200 мл води
- 4 столові ложки цукру
- 2 персики
- 200 г полуниць
- 5 столових ложок апельсинового лікеру
- 200 мл охолодженого шампанського
Приготування
Цукор заливаємо водою, ставимо на вогонь і даємо закипіти. Сироп одразу ж знімаємо та охолоджуємо. Персики чистимо від шкірки, видаляємо кісточки й робимо пюре. Полуниці чистимо та пропускаємо через дрібне сито. У кожен келих викладаємо пюре з персиків і полуниць, додаємо апельсиновий лікер, цукровий сироп і заливаємо шампанським.