Літо в розпалі, фрукти на столі, час подумати і про запаси на зиму.
За смаком такий десерт виходить набагато більш насиченим і яскравим, ніж простий джем зі сливи. Особливо алича виручає господинь, коли трапляється не дуже смачна і запашна слива, а заготовки на зиму зробити все одно хочеться.
Зі сливою все зрозуміло – кісточки в ній відокремлюються просто, а шкурка у варенні виходить соковитою і смачною. Проте як бути з аличею, яку дуже важко очистити і від кісточок, і від шкірки?
Рецепт дуже простий: достатньо проварити аличу, щоб вона розм’якла, а потім за допомогою нехитрого пристосування під назвою друшляк і столова ложка звільнити її від зайвого сміття. І чудове ароматне насичене аличеве пюре готове до подальшого застосування.
Залишається тільки додати в нього вже підготовлену сливу, підсолодити за смаком і варити прекрасний сливовий джем на зиму, який, до речі, можна подавати просто до чаю, а можна використовувати в якості начинки в торти, пироги і млинці. Спробуй!
Сливовий джем з аличею – інгредієнти:
- 2 кг сливи,
- 1 кг аличі,
- 3 кг цукру,
- 200 мл води.
Сливовий джем з аличею – приготування:
- Сливу і аличу помий, перебери, видали погані і червиві плоди. Розріж сливи на половинки і очисти від кісточок.
- Аличу залий водою, доведи до кипіння і провари 10 хвилин.
- Потім трохи остуди аличу і протри через друшляк, щоб відокремити м’якоть від кісточок і шкірки.
- В отриману аличеву м’якоть поклади цукор і перемішай. Потім додай сливи і постав на вогонь.
- Доведи масу до кипіння і вари сливовий джем 30 хвилин на слабкому вогні до розм’якшення фруктів.
- Готовий джем зі слив і аличі розклади по підготовлених стерилізованих банках і закатай.
- Банки зі сливовим джемом переверни догори дном, вкутай ковдрою і залиш до повного охолодження.
- Зберігай сливовий джем у прохолодному темному місці.
Смачного!