Стартує чемпіонат Житомира з футзалу: дати, заявки, внески та особливості сезону

20 Жовтня 2014 12:31
sportzt.com

sportzt.com

Вже 2 листопада в Житомирі стартує черговий зимовий чемпіонат міста з міні-футболу (футзалу). Ці змагання є найбільшими та одними з найцікавіших в Житомирі. Щороку вони збирають десятки команд та сотні вболівальників. Спортивний Житомир з’ясувував особливості футзального сезону 2014-15рр.

Заявки і фінанси
УВАГА! Прийом заявок на участь в чемпіонаті Житомира з футзалу сезону 2014-15рр триватиме до 23 жовтня включно (до 15.00). Разом із заявкою потрібно оплатити 50% вартості участі в чемпіонаті – 3400 грн. (повна вартість за сезон – 6800). Важливий момент – усі гравці команд, які минулого сезону не до кінця розрахувалися за чемпіонат і мають борги – не будуть допущені до участі в іграх цього сезону, поки борг команди за минулий сезон не буде погашено. Навіть якщо зараз гравці грають за інші команди – майте це на увазі.

Важливе нововведення цьог осезону – в заявці тепер не може бути жодного гравця, який грає в першій чи вищій лігах чемпіонату України з футзалу.

З усіх питань пишіть на електронку Віктора Таран euromart@inbox.ru (в темі помічати «футзал»), або дзвоніть 095 272 07 88

Дати
Прийом заявок – до 23 жовтня
Жеребкування першого етапу – 25 жовтня. Місце і час проведення уточнюються (ФОК Динамо або паб Фрегат)
Старт чемпіонату – 2 листопада

Схема розіграшу
Цього сезону чемпіонат буде проходити нестандартно – в два етапи. На першому етапі абсолютно всі команди розведуть жеребкуванням по трьом групам. В кожній команди зіграють в одне коло. Після цього кращі команди з кожної групи (3 або 4 – положення ще немає) сформують вищу лігу і поборються за чемпіонство. Решта – розділять на першу і другу ліги.  На другому етапі команди такж зіграють в одне коло, яке й визначить переможців вищої, першої і другої ліг. “Золотих” очок не буде – другий етап всі починають з 0 очок.

Причиною такого двохетапного розіграшу стало рішення розвести всі команди не на дві ліги – вищу і першу (як це було до цього), а на три (вища, перша і друга). Щоб уникнути можливих непорозумінь з боку команд і федерації і було вирішено переграти всі ліги, фактично, з нуля. Надалі команди гратимуть в трьох лігах і федерція обіцяє жорстко слідкувати за дотриманням спортивних принципів – аутсайдери вилітатимуть у нижчу лігу, переможці 1-2 ліги зможуть підвищити свій статус. У федерації кажуть, що якщо чемпіон першої ліги відмовиться грати у вишці наступного сезону, то команді доведеться перейти в другу лігу і починати все з нуля.

Також цього року замість двох таймів по 25 хвилин брудного часу буде два тайми по 20 хвилин. При цьому останні дві хвилини будуть “чистими”.

Про перебіг чемпіонату, анонси і результати матчів, традиційно, можна буде дізнатися на сайті Спортивний Житомир. Також всі оперативні результати ігор будуть публікуватися на сторінці команди Форца в мережі Вконтакте. Адміністрація команди обіцяє оперативні реультати після кожного ігрового дня. Можливо, запрацює і офіційний сайт федерації футзалу.

Джерело: sportzt.com