Міжнародний день ювеліра: цікаві факти про професію

31 Січня 2017 10:33

31 січня — міжнародний день ювеліра. Ця професія ювеліра вважається однією з найдавніших, адже люди почали прикрашати себе ще багато років тому. Спочатку прикраси робили з підручних засобів, обробляючи їх примітивними інструментами.

Зараз все набагато вдосконалилося, і ми бачимо на вітринах ювелірних магазинів велику різноманітність розкішних прикрас. Кожен ювелірний виріб – це кропітка праця і золоті руки майстра.

Пропонуємо вам підбірку цікавих фактів про ювелірну справу, щоб більше дізнатися про цю професію.

  • Ювеліри повинні володіти не тільки художніми навичками, а й добре розбиратися в математиці і хімії.
  • Ювелірна справа є спадковою. У родині, що зайнята ювелірним бізнесом, діти часто продовжують справу своїх батьків.
  • Ювелір повинен мати прекрасний зір — ювелірів в окулярах не буває.

Міжнародний день ювеліра: цікаві факти про професію

Міжнародний день ювеліра: цікаві факти про професію  © tumblr.com
  • Перед тим, як вступити вчитися на ювеліра, людина перевіряється у нарколога і психіатра. Все тому, що матеріали для роботи коштують досить дорого, і до роботи з ними можуть бути допущені тільки адекватні і здорові люди.
  • Представниці жіночої статі важче відшукати роботу в ювелірній галузі. Але самі ювеліри говорять, що дівчата посидючіші, ніж хлопці, а цей фактор теж важливий для кропіткої роботи. До того ж, вироби, зроблені жіночими руками, виходять ніжнішими.
  • Ювелірними прикрасами вважаються вироби з дорогоцінних металів, а їх за Законом України всього 8: золото, срібло, платина, паладій, родій, рутеній, іридій і осмій. У більшості випадків ювеліри працюють з першими п’ятьма металами.
  • Перший в Україні діамант був виготовлений 15 серпня 1969 року на заводі “Кристал”.
Джерело: tochka.net