Для того щоб виглядати свіжо і здорово потрібно приводити себе в порядок не тільки зовні. Саме в зимовий час наш організм вимагає якомога більше вітамінів і корисних мінералів, так як в цей сезон в організмі людини ускладнюється вироблення гормонів, що підтримують імунітет, який слабшає від безперервної боротьби з бактеріями, сторонніми клітинами, токсинами і вірусами. Але які продукти варто вживати, щоб наситити організм всіма корисними речовинами і вітамінами?
Спеціально для тебе редакція tochka.net дізналася, які три продукти необхідно вживати для краси і здоров’я всього організму.
Сухофрукти
Для того, щоб зміцнити свій імунітет досить регулярно додавати в свій раціон сухофрукти: курага, родзинки, чорнослив, фініки, малина, вишня, груші, персики, ананаси, банани, інжир. Кожен вид сухофруктів містить унікальний комплекс вітамінів і мінералів, які по-різному впливає на організм. Так, наприклад родзинки володіє проносними властивостями. Чорні та білі сорти родзинок і курага підтримують роботу нервової і серцево-судинної систем. Чорнослив відмінно нормалізує тиск, допомагає боротися з онкологічними захворюваннями, благотворно діє на стан шкіри і склад крові. Фініки відмінно відновлюють чоловічу силу, а інжир застосовується в народній медицині як жарознижуючий і протизапальний засіб.
Зелені смузі
Зелені смузі можна робити з додаванням суміші свіжих листових овочів: листова капуста, мангольд, шпинат, трохи м’яти, петрушка і трави. Найбільшу користь від зелених смузі можна отримати якщо тільки приготувати смузі зі свіжих сирих фруктів або овочів з додаванням свіжовичавленого соку, з кокосовим або мигдальним молоком, замість звичайного молока або йогурту.
Рецепт приготування зеленого смузі з бананом:
Змішай в блендері банани (2 шт), 2 склянки свіжого апельсинового соку, півтори чашки листя кучерявої листової капусти, по чверті чашки листя петрушки, кінзи і м’яти протягом 10-20 секунд до отримання однорідної маси. Щоб отримати користь, рекомендуємо вжити відразу ж після приготування або можеш охолодити в холодильнику до подачі, хоча краще до приготування охолодити фрукти.
Горіхи
Горіхи є джерелом вітамінів, клітковини і жирних кислот Омега-3. Крім того, вони містять незамінні амінокислоти, необхідні для живлення мозку і здоров’я імунної системи. Вживай горіхи для швидкого перекусу між основними прийомами їжі.