Кращі рецепти млинців до Масляної

10 Лютого 2017 10:35

Легкі, прості, класичні й оригінальні – рецепти млинців залежать від фантазії господині та смакових уподобань усіх членів сім’ї.

Млинці на молоці і млинці на кефірі, млинці на воді і млинці на пиві, млинці пишні і млинці ажурні, млинці тонкі і млинці з дірочками – яких їх тільки немає! Щоб Масляна вдалася на славу, вибирай найсмачніші рецепти – і твори.


Рецепт дріжджових млинців (класика млинцевого жанру)


Інгредієнти:

  • 400 г пшеничного борошна,
  • 2-3 ст. молока,
  • 2 яйця,
  • 2 ст. л. вершкового масла,
  • 20 г дріжджів,
  • 1 ч. л. цукру,
  • щіпка солі.

Приготування:

  1. Підігрій трішки молока, розведи в ньому дріжджі, додай цукор, сіль, яйця, вершкове масло, добре розмішай.
  2. Всип пшеничне борошно, розмішай. Тісто для млинців має бути дуже рідким і однорідним, тобто без грудочок.
  3. Дай підійти 30-40 хв. Потім додай решту молока, підігрій.
  4. Через 1,5 години випікай тонкі млинці на сковорідці.

Рецепт вершкових млинців


Інгредієнти:

  • 2-3 ст. молока,
  • 50 г дріжджів,
  • 2 яйця,
  • 1/2 ст. жирних вершків,
  • 3 ст. пшеничного борошна,
  • 2 ч. л. солі,
  • 3 ст. л. цукру.

Приготування:

  1. Змішай 1,5 склянки теплого молока з дріжджами, додай сіль, цукор і ретельно перемішай.
  2. Потім введи 2 ст. борошна та перемішай до однорідної маси. Залиши на 20-30 хвилин, щоб тісто для млинців піднялося.
  3. Щойно тісто почне «рости», додай 2 яєчні жовтки, склянку борошна, розведи рештою молока та перемішай до однорідної консистенції, без грудочок.
  4. Потім збий білки в густу піну. Окремо збий вершки. Плавно введи в тісто білки, потім вершки, перемішай і дай настоятися 30-40 хвилин.
  5. Випікай млинці. Якщо хочеш, щоб млинці були тонкими, тісто має бути дуже рідким. Плануєш оладки – додай більшу кількість борошна.

Млинці

© depositphotos.com

Рецепт житніх млинців на молоці


Інгредієнти:

  • 125 г житнього борошна,
  • 125 г пшеничного борошна,
  • 10 г сухих дріжджів,
  • щіпка солі,
  • 350-400 мл теплого молока,
  • 2 великі яйця,
  • 3 ст. ложки олії.

Приготування:

  1. Змішай два види борошна з сіллю та дріжджами, розведи молоком і розмішуй, поки не зникнуть грудочки. Додай 1 яйце та 1 жовток і перемішай.
  2. Посуд із тістом накрий кришкою та постав у тепле місце на 50-60 хвилин.
  3. Збий білок у густу піну, акуратно введи в тісто, додай олію, ретельно перемішай і дай піднятися.
  4. Через 20-30 хвилин випікай млинці.

Рецепт тонких млинців на кефірі


Інгредієнти:

  • 2 ст. борошна,
  • 2 ст. л. цукру,
  • 1,5 ч. л. солі,
  • 2 яйця,
  • приблизно 350-400 мл кефіру.

Приготування:

  1. Борошно перемішай із цукром і сіллю, введи 2 збиті яйця, залий кефіром і ретельно перемішай, щоб зникли грудочки.
  2. Зверни увагу: тісто має бути достатньо рідким, щоб воно розтікалося по сковороді.
  3. Якщо тісто вийшло надто густим, розведи його кефіром або теплою кип’яченою водою до потрібної консистенції.
  4. Випікай млинці на великому вогні.

Млинці

Млинці на молоці і млинці на кефірі, млинці на воді і млинці на пиві, млинці пишні і млинці ажурні, млинці тонкі і млинці з дірочками – вибери любиш! © depositphotos.com

Млинці на пиві


Інгредієнти:

  • 2 ст. борошна,
  • 400 мл пива,
  • 2 яйця,
  • 1 ст. л. сметани або вершків,
  • 200 г домашнього сиру,
  • 1 ст. ложка цукру,
  • 1/4 склянки молока,
  • сухарі панірувальні,
  • сіль до смаку.

Приготування:

  1. Жовтки розітри зі сметаною, всип цукор, сіль, влий одну склянку пива та все добре перемішай до одержання однорідної суміші.
  2. Потім додай борошно та перемішуй, поки не зникнуть грудочки. Влий решту пива та ще раз розмішай.
  3. Збий у піну білки, додай у тісто та знову перемішай. Дай настоятися 30 хвилин – і тісто готове.
  4. Випікай млинці на розпеченій сковороді, змазаній салом або рослинною олією. Наливай на сковороду тісто тонким шаром і випікай лише одну сторону млинчика.
  5. Підрум’янену сторону змаж сирною начинкою, згорни в рулетик, вмочи в яєчно-молочну суміш – 1 яйце змішане з 1/4 ст. молока, – обваляй у панірувальних сухарях і запікай у духовці або смаж на вершковім маслі.
  6. Виклади млинці на блюдо, прикрась цукровою пудрою та пригощай гостей на Масляну.

Млинці

Млинці на молоці і млинці на кефірі, млинці на воді і млинці на пиві, млинці пишні і млинці ажурні, млинці тонкі і млинці з дірочками – вибери любиш! © depositphotos.com

Млинці на молоці: рецепт з медом


Інгредієнти:

  • 3 яйця,
  • 150-200 мл молока,
  • 200 г борошна,
  • 3 ст. л. рідкого меду,
  • 2 ст. л. олії,
  • щіпка соди,
  • цукор і сіль до смаку.

Приготування:

  1. Яйця розітри з медом, додай молоко, підмішай борошно, додай щіпку соди та ретельно перемішай.
  2. Потім додай олію, ще раз перемішай і дай настоятися 30 хвилин. Зверни увагу: щоб млинці вийшли тонкими, тісто має бути рідким.
  3. Начинка для медових млинців: здрібнені горіхи, родзинки та курага з медом; банани з шоколадом; фруктове асорті – шматочки свіжих апельсинів, мандаринів, манго, яблук; вершкове морозиво. Масляна любить господинь із багатою фантазією.

Млинці

Млинці на молоці і млинці на кефірі, млинці на воді і млинці на пиві, млинці пишні і млинці ажурні, млинці тонкі і млинці з дірочками – вибери любиш! © depositphotos.com

Млинці вівсяні


Інгредієнти:

  • 1,5 ст. пшеничного борошна,
  • 1,5 ст. вівсяного борошна,
  • 3 ст. молока або кип’яченої води,
  • 3 яйця,
  • 4 ст. л. вершків,
  • 2 ст. л. вершкового масла,
  • 30 г дріжджів,
  • 2 ст. л. цукру,
  • сіль до смаку.

Приготування:

  1. Підігрій молоко та розчини в ньому дріжджі.
  2. Потім змішай пшеничне та вівсяне борошно, введи в молоко та розмішай до однорідної маси. Дай тісту піднятися.
  3. Потім розітри яєчні жовтки з сіллю та цукром, розтопи вершкове масло, додай у тісто та добре перемішай.
  4. Збий яєчні білки, з’єднай з вершками та плавно введи в тісто. Ретельно перемішавши тісто, дай йому настоятися 30 хвилин.
  5. Потім випікай рум’яні млинці до Масляної.
Джерело: tochka.net