Нові розмітка, знаки і правила руху, а також обмеження швидкості на майдані Соборному. ФОТО

25 Липня 2017 12:38

З 24.07 до 31.07 рух автотранспорту на майдані Соборному відбуватиметься за новими правилами у тестовому режимі.

Буде діяти обмеження швидкості у 20 км/год, залучені екіпажі патрульної поліції для консультацій та роз’яснень. Знаки та нова розмітка надаватимуть пріоритет автівкам, що рухатимуться по колу.

Про це повідомив у Facebook начальник КП “УАШ” Сергій Янушевич.

“Звертаємо увагу, що в’їзд на Замкову гору зміниться у протилежному напрямку – через вулицю М. Рильського (Піца Челентано), а виїзд на Майдан Соборний – з вул. Кафедральної. Протягом тижня комунальне підприємство буде проводити роботи для остаточного завершення нанесення розмітки (паркувальних місць, острівців безпеки та вказівників напрямку руху). Просимо, водіїв, бути максимально обережними та із повагою й розумінням ставитись до інших учасників руху”, – написав Янушевич.

Окрім цього, 24 липня заступник міського голови Дмитро Ткачук повідомив, що майдан Соборний вже відкрили для руху транспорту після вихідних .


«Ключова зміна в схемі стосувалась у зміні маршруту заїзду на Замкову гору. Після запровадження цієї схеми заїхати за будинок правосуддя можна буде по вулиці Рильського, а виїхати по вулиці Кафедральній. Таким чином ми плануємо зменшити аварійність на розі Рильського та Леха Качинського», – переконував Олексій Постовіт, головний інженер проектування.

Нова схема руху розпочне діяти з 1 серпня цього року, до цього часу на майдані буде нанесена додаткова тимчасова розмітка. Крім того патрульна поліція наблизить екіпажі до майдану Соборного на перший час роботи нової схеми, аби зменшити можливість аварійних ситуацій.

«Ми будемо контролювати цей процес, аби водії звикли до нової схеми. Наші патрулі будуть регулярно працювати на цій розв’язці», – розповів, Олександр Довбиш, старший інспектор управління Патрульної поліції Житомира.

Фото з висоти пташиного польоту – Андрій Морозов 

 

Джерело: 1.zt.ua