Корисні властивості глоду

28 Жовтня 2014 11:13
yak-prosto.com

yak-prosto.com

Глід славиться своїми плодами, які володіють цілющими властивостями. Настоянка глоду, яку виготовляють промисловим шляхом, застосовується для лікування розладів діяльності серця, серцево-судинних захворювань, неврозів, гіпертонії та інших хвороб.

Лікарські властивості настоянки глоду.

Речовини, що знаходяться в плодах глоду, розширюють кровоносні судини, тим самим полегшуючи доставку кисню до периферії тіла, знижуючи артеріальний тиск і позбавляючи від аритмії. Настоянка глоду, з екстрактивними речовинами з плодів цього дерева здатна знімати нервове перенапруження і заспокоювати при стресах, нормалізувати роботу серця.

Ефективним засобом від стенокардії знахарівважають настій, приготований з узятих в однаковій кількості плодів глоду і пустирника (по 60 г кожного), які заливають 7 склянками окропу і настоюють добу. Приймати такий склад радять по 200 мл тричі в день.

Корисні властивості ягід глоду можна використати не лише для лікування внутрішніх оранів, а йдля покращення стану шкіри. Так, маски з цієї рослини славляться тим, що підвищують еластичність шкіри і тонізують її. Щоб приготувати таку маску в домашніх умовах, необхідно ретельно розтерти плоди глоду, додавши трохи меду, сметани або яєчний жовток. Цю суміш нанести на обличчя і залити на 15 хвилин.

Настоянка глоду – це ефективний засіб для зниження рівня холестерину крові. У літньому віці настоянку глоду в лікувальних дозах потрібно вживати регулярно.

Настоянка глоду добре знімає відчуття напруги і болю у жінок у стані передменструального синдрому, а також клімактеричного періоду , згладжуючи симптоми і значно поліпшуючи самопочуття і душевну рівновагу жінки.

При сильних стресах, безсонні і невротичних розладах настоянку глоду можна змішати з настойкою валеріани в співвідношенні 1:1 . Приймати цей склад потрібно так само: по 30 крапель 3 рази на день, або 1 раз перед сном – для позбавлення від безсоння.

При набряках потрібно приймати також суміш настоянки глоду з настоянкою валеріани: не завдаючи шкоди організму, цей склад поступово виведе з тканин зайву воду, покращуючи роботу нирок і знімаючи спазми судин.

використання глоду для лікування багатьох хвороб вважається досить дієвим, проте не слід чекати від нього миттєвих результатів. Тільки терпіння, витримка і правильне застосування приведе до поліпшення здоров’я.

Джерело: zunr.info