Мер Житомира взявся за управління освіти: комісія перевірить факти закупівлі м’яса та інвентарю для дитсадків

24 Лютого 2018 14:29

У Житомирі планують провести службову перевірку щодо доцільності використання бюджетних коштів, факт закупівлі м’яса та ситуації, що склалась при підготовці та поданні документів керівництвом садочку №58.

23 лютого 2018 року Житомирській міський голова Сергій Сухомлин підписав розпорядження «Про проведення службової перевірки».

«З метою здійснення контролю щодо діяльності закладів освіти м. Житомира, керуючись вимогами ст.17, ст.42 Закону України від 21.05.1997 року № 280/97-ВР «Про місцеве самоврядування в Україні» (із змінами та доповненнями):

1.Строврити комісію для проведення службової перевірки.

2.Доручити комісії, у період з 23.02.2018 року по 02.03.2018 року провести:

-службову перевірку по факту ситуації, що склалась при підготовці та поданні документів на розгляд постійних депутатських комісій щодо закупівлі товарів для Житомирського дошкільного закладу №58 (код ЄДРПОУ 41077808);

-службову перевірку по факту закупівлі м’яса (яловичини) управлінням освіти Житомирської міської ради та підпорядкованими установами, що було оприлюднено ЗМІ у лютому 2018 року;

-службову перевірку щодо обставин, доцільності та ефективності використання бюджетних коштів під час співпраці управління освіти Житомирської міської ради та підпорядкованих установ з ПП «ТЕНДЕР – ГРА» (код ЄДРПОУ 40965955)», – йдеться у розпорядженні.

Нагадаємо, управління освіти хоче отримати з бюджету розвитку Житомира ще 5 млн 431 тис. грн на облаштування дитсадка №58, але вказана вартість інвентарю та обладнання викликає у депутатів подив та запитання. Завідуюча житомирським дитячим садочком №58 пояснила, як складала списки інвентарю, які обурили депутатів.

Як повідомляв Житомир.info, 30 січня прокуратура Житомирської області інформувала про групу осіб, очолювану «виходцем із Донецької області, яка організувала придбання суб’єкта господарювання з ознаками фіктивності з метою подальшої участі в тендерних закупівлях на постачання м’ясної продукції, у тому числі до дитсадків». Правоохоронці Житомирської області розкрили схему незаконного й антиморального збагачення, де також фігурують працівник мерії і ветлікар, та вилучила 10 тонн м’яса. У Житомирській міськраді запевнили, що перевіряли м’ясо в дитсадках і не виявили порушень.

Поліція розслідує зловживання владою в управлінні освіти Житомира.

Джерело: zhitomir.info