Як позбутися стресу на робочому місці?

7 листопадаа 2014 09:51
hairsave.ru

hairsave.ru

Стрес, який кожен день переживає людина на роботі, вчені та медики називають “чумою двадцять першого століття”. Велика кількість людей страждає психічними розладами, викликаними гострим або хронічним психологічним стресом. Негативний вплив стресу на наш організм набуває масштабів епідемії і являє собою одну з головних соціальних проблем сучасного суспільства. Саме стрес виступає основною причиною коронарної недостатності, раку, легеневих захворювань, різного роду травм і самогубств.

Виявляється, прості речі, які знаходяться навколо нас, здатні допомогти позбутися стресу в лічені хвилини. На допомогу може прийти гребінець, улюблені ласощі або легка гімнастика.

Потріть долоні
Щоб розрядитися і зняти стрес, просто потріть долоні, поки вони не стануть гарячими. Цей простий спосіб допоможе прибрати нервозність і дратівливість.

Розчешіть волосся
Напевно, найдоступніший спосіб для кожної дівчини. Якщо ви відчуваєте втому або роздратування, візьміть гребінець і зробіть масаж голови протягом 15 хвилин, розчісуючи волосся. Ця вправа допоможе розслабити м’язи і відновити кровообіг. Справа в тому, що коли ми довго сидимо за комп’ютером, у нас затікають мімічні м’язи, через що з’являється втома і “важка голова”.

Зробіть точковий масаж
Хочете зберегти енергію? Зробіть собі простий масаж точок під носом, під нижньою губою, між бровами і в центрі долоні. Масажуйте кожну точку на протязі 30 секунд.

З’їжте смачну їжу
Більшості людей тільки їжа може принести максимальне задоволення. Саме тому вона є відмінним антидепресантом. Для того, щоб швидко зняти стрес, з’їжте жирну рибу (наприклад, лосось), морозиво або банан. Ці продукти швидко приберуть стресовий стан.

Кожен з нас досить часто стикається зі стресом на роботі. Щоб швидко виправити стан, відверніться від роботи і перемкніть свою увагу на прості фізичні вправи або зробіть перерву на смачний і корисний перекус.

Джерело: nashamama.com