Новорічний десерт без зайвих калорій. рецепти, фото

31 Грудня 2014 14:39
Shutterstock

Shutterstock

Хочеш порадувати себе смачним десертом, але боїшся за свою фігуру? Ми пропонуємо тобі легкі рецепти низькокалорійних десертів. Вибирай ідею для новорічного меню 2015.

Кращі низькокалорійні десерти на новорічний стіл

1. Новорічний десерт “Яблука на снігу”

Інгредієнти

200 г яблук, 30 г меду, 2 яєчні білки, 20 мл води, цукрова пудра, 0,5 ч. л. рослинної олії, кориця.

Приготування

Яблука натри на дрібній тертці, змішай із медом і водою. Яєчні білки збий у густу піну, потім обережно введи в яблучне пюре. Виклади масу у форму, змазану рослинною олією, випікай 15 хвилин у духовці при температурі 180 градусів.

Готовий десерт подавай гарячим, посипавши його цукровою пудрою та корицею.

2. Святкові легкі кекси з домашнього сиру

Інгредієнти

3 яйця, 750 г нежирного сиру, 3 ч. л. манки, цедра 1 лимона, 1 яблуко, 1 ст. л. мигдалю, 5 ст. л. цукру.

Приготування

Відокрем і відклади в чашку один жовток, решту яєць збий із цукром. З’єднай сир із манкою та цедрою лимона, влий яйця із цукром, перемішай. Очисти від шкірки та дрібно наріж яблуко.

Половину сирної маси виклади у формочки для кексів, зверху розподіли шматочки яблука та 1-2 мигдальні горішки. Потім виклади решту сиру. Злегка збий відкладений жовток, змаж ним кекси та випікай їх при температурі 180 градусів близько 40 хвилин.

Візьми на замітку. Щоб зверху кекси не підгоріли, за 7 хвилин до закінчення приготування накрий їх пергаментом.

3. Новорічний десерт-желе “Шоколадне бланманже”

Інгредієнти

1 плитка шоколаду, 50 г сирого мигдалю, 1 склянка молока, 0,5 ст. води, 10 г желатину,  цедра одного апельсина, шматочки фруктів, кориця.

Приготування

Мигдаль замочи на ніч у теплій кип’яченій воді. Потім набряклі горіхи почисти від шкірки, залий половиною склянки води та ретельно подрібни з допомогою блендера.  Проціди.

Желатин замочи в теплій воді. Шоколад поламай на шматочки та розтопи на водяній бані. Поступово, не перестаючи розмішувати шоколад, додавай у нього тепле молоко. Потім у такий же спосіб додавай мигдальне молочко. Добре збий отриману масу. До смаку в суміш можна додати цедру апельсина.

Обережно вмішай у шоколадно-молочний соус набряклий желатин. Розлий отримане бланманже по формочках і постав застигати в холодильник. Подавай, прикрасивши шматочками фруктів і корицею.

Смачного Нового року!

Джерело: tochka.net.