В Житомирській області орудують аферисти

21 Січня 2015 13:59
1.zt.ua

1.zt.ua

Упродовж останнього тижня  до міліції звернулось відразу 24 жителі області, котрі втрапили на гачок ошуканців: вони повірили в легенди зловмисників та повідомили тим дані про власні банківські рахунки або ж самостійно перерахували їм кошти на загальну суму понад 130 тисяч гривень.

Про це повідомляє  Наталя Тимчук, СЗГ УМВС України в Житомирській області.

До Бердичівського міськвідділу міліції прийшов 42-річний житель району із повідомленням про те, що повіривши ошуканцеві, втратив понад 13 тисяч гривень з власного банківського рахунку. За словами чоловіка, до нього зателефонував «працівник банку» та, під приводом технічних неполадок у комп’ютерній системі, дізнався реквізити банківської картки. За деякий час заявник виявив, що з його рахунку було знято кошти.

В аналогічні неприємності цього ж дня потрапили й 56-річний житель Брусилова та 23-річний житомирянин.

А от 52-річна жителька обласного центру повірила словам невідомого, котрий назвався працівником міліції та повідомив ошелешеній жінці про те, що її сина затримано за вчинення серйозного правопорушення. Аби «вирішити питання» та звільнити хлопця, матері запропонували перерахувати за певними банківськими реквізитами 6 тисяч гривень. Що жінка й зробила. Тільки за кілька годин вона поспілкувалася з сином та зрозуміла, що її ошукали, і звернулася до міліції.

– Щотижня на території області ми реєструємо шахрайства, вчинені саме таким чином, – зауважив т.в.о. начальника УМВС області Григорій Полковніков. – Правоохоронці проводять низку оперативно-розшукових заходів для встановлення осіб та затримання підозрюваних, задля цього співпрацюють і з банківськими установами. Однак, як свідчить практика, організаторами таких шахрайств можуть бути не лише жителі інших регіонів держави, а й особи з місць позбавлення волі, що певним чином ускладнює розкриття злочинів.

 

Джерело: 1.zt.ua