Амбулаторна та стаціонарна медична допомога військовослужбовцям надається у 32 лікувально-профілактичних закладах області

2 Лютого 2015 16:10

4vlada.com

4vlada.com

На Житомирщині розроблено Дорожню карту медичної реабілітації військовослужбовців, працівників Збройних Сил України, Національної гвардії, інших силових структур області, що брали участь у антитерористичній операції. Про це інформує департамент охорони здоров’я облдержадміністрації.

За словами директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олександра Торбаса, відповідно до її основного завдання, амбулаторна та стаціонарна медична допомога військовослужбовцям надається у 26-ти лікувально-профілактичних закладах вторинного рівня (в районах і містах області) і 6 – у закладах третинного рівня. Для спрощення процедури оформлення пацієнтів була розроблена медична карта реабілітації військовослужбовців.

На базі обласної клінічної лікарні ім. О.Ф.Гербачевського працює лікувально-консультативна комісія, яка визначає, де і яка медична допомога надаватиметься кожному військовослужбовцю.

В обласній клінічній лікарні для реабілітації військовослужбовців з хірургічною патологією виділено 55 ліжок. Пацієнти з терапевтичними проблемами розміщуються у Бердичівському госпіталі ветеранів війни, де виділено 48 ліжок. Для реабілітації військових з фізичною патологією відведено 10 ліжок у Центрі вертебрології. Психічною і психологічною реабілітацію займатиметься обласна психіатрична лікарня №1, де виділено 30 ліжок. У наркологічному диспансері відведено 10 ліжок, у санаторії «Дениші» – 50.