Житомирщина долучається до Всеукраїнського соціального проекту «Вишиваний шлях»

16 Лютого 2015 11:42

gurt.org.ua

gurt.org.ua

З ініціативи «Українського клубу аграрного бізнесу» (УКАБ) в нашій державі розпочинається підготовка до реалізації Всеукраїнського соціального проекту «Вишиваний шлях». Його мета – створення спеціального туристичного маршруту, який пройде через всю Україну від Ужгорода до Харкова та, наче вишиванка, з’єднає західні та східні області нашої держави.

До туристичного маршруту «Вишиваний шлях» потрапить і Житомирщина. Він пройде переважно через сільську місцевість, що сприятиме розвитку сільських територій, популяризації органічного виробництва, економічному зростанню та наповненню місцевих бюджетів, а також створенню нових робочих місць і розвитку інфраструктури.

Окрім популяризації здорового способу життя та зеленого туризму, організатори проекту мають намір зруйнувати бар’єри та стереотипи, які є в нашому суспільстві, а також розкрити незвідану красу України, її історичні та архітектурні пам’ятки і мальовничі краєвиди. Маршрут «Вишиваний шлях» можна буде проїхати на велосипеді, пройти пішки, а деякі його частини подолати верхи на коні.

Основні етапи реалізації проекту «Вишиваний шлях»: створення маршруту на основі наявної інфраструктури та його фізичне маркування; створення інтерактивної платформи, що складатиметься з веб-сайту та мобільного додатку; відкриття маршруту Всеукраїнським велопробігом Ужгород-Київ-Харків з нагоди 24-ї річниці незалежності України та проведення низки регіональних гастрономічних та фолк-фестивалів у населених пунктах, через які пройде маршрут та організація масштабного заходу в Києві.

Проект «Вишиваний шлях» стане символом соборності України та створить її позитивний бренд у всьому світі.