Найкращі рецепти млинців до Масляної

17 Лютого 2015 13:06
varosh.com.ua

varosh.com.ua

Тонкі, ажурні, найніжніші і незмінно смачні млинці на молоці – найтрадиційніше частування на Масляну.

Попри безліч рецептів млинців, для багатьох гурманів тонкі млинці на молоці залишаються найулюбленішою стравою.

Готувати млинці на молоці можна з різноманітними начинками, наприклад, із сиром, м’ясом, картопляним пюре, грибами, зеленню, рибою, ікрою, а також із варенням і ягодами. Але не менш смачно млинці на молоці їсти просто зі сметаною або з медом.

Млинці на молоці – інгредієнти:

  • 0,5 л молока,
  • 3 яйця,
  • 200 г борошна,
  • 1 ст. ложка цукру,
  • 2 ст. ложки олії,
  • 1 ст. ложка вершкового масла,
  • щіпка солі.

Млинці на молоці – приготування:

З’єднай яйця, сіль, цукор, просіяне борошно і трохи молока і ретельно перемішай вінчиком або міксером до однорідної маси. Потім потроху додавай молоко, постійно помішуючи тісто, щоб не було грудок.

Наприкінці додай половину олії, щоб у процесі смаження млинці на молоці не приставали до сковороди. Крім того, в цьому випадку олії для смаження потрібно буде набагато менше.

Тісто для млинців на молоці по густоті має вийти, як рідка сметана, але не дуже рідким і без грудочок.

Добре розігрій сковороду і трохи змасти її олією. Ополоником налий у центр сковороди тісто і, трохи нахиляючи сковорідку в різні боки, розподіли тісто по всій її площині.

Смаж млинці на середньому вогні по 1-2 хвилини з обох боків, поки вони не зарум’яняться. Млинці на молоці виходять ніжними і тоненькими, тому перевертати їх потрібно обережно лопаткою, щоб не порвати.

Перший млинець завжди вийде грудкою – це закон, тож навіть не переймайся з цього приводу.

Готові млинці викладай на тарілку, трохи змащуючи їх вершковим маслом, щоб вони не злиплися.

Подавай млинці на молоці з начинкою або ж зі сметаною, варенням чи медом.

Смачного!

Тоненькі млинці на мінеральній воді

Тоненькі млинці на мінеральній воді

 

Приготування млинців – це теж свого роду ювелірна робота. Необхідно, щоб вони були тоненькими та дуже смачними. Пропонуємо вашій увазі новий рецепт із додаванням мінеральної водички!
Інгредієнти:
яйця:3-шт;
сіль:1-ч.л;
цукор:1,5-ст.л;
рослинна олія:2-ст.л;
молоко:1-стак;
борошно:2-стак
Спосіб приготування:
1. Все гарненько перемішати, розтерти, позбавити від грудочок. Можете скористатись міксером.
2. Потім поступово додати 2 склянки газованої мінеральної води. Випікати на гарячій сковорідці з рослинною олією. Олійкою змащуємо сковорідку перед випіканням кожного наступного млинця.

 Млинці з бананами та морозивом

Млинці з бананами та морозивом

Коли нам подають млинці з фруктами та морозивом у ресторані – у цьому немає нічого надприродьного. Однак уявіть собі реакцію вашої родини, якщо ви їм приготуєте такий шикарний десерт. Схвальні відгуки вам гарантовані!

Інгредієнти:
Для млинців:

Борошно – 200 г
Молоко – 500 мл
Яйця – 2 шт.
Рослинна олія – 2 ст. л.
Цукор – 1 ст. л.
Розпушувач – 2 ч.л.
сіль

Для начинки:

Шоколад – 100 г
Морозиво – 300 г
Банани – 200 г
Сироп для поливки зверху

Мигдалеві пелюстки
Спосіб приготування:
1. Готуємо млинці: яйця збиваємо з цукром і сіллю, по черзі додаємо інші інгредієнти, ретельно перемішуємо. Обсмажуємо млинці з двох сторін на гарячій сковороді.
2. Шоколад розтоплюємо на водяній бані. Фрукти нарізаємо невеликими шматочками. В кожен млинчик кладемо начинку, поливаємо шоколадом та загортаємо в рулетик. Посипаємо мигдалевими пелюстками. Зверху кладемо кульку пломбіру та поливаємо полуничним джемом.

Солодкі млинці на згущеному молоці

Солодкі млинці на згущеному молоці

Простий, але незвичайний рецепт солодких млинчиків. Все дуже просто – спробуйте і ви – а вийде надзвичайно смачно!

Інгредієнти:

молоко згущене – 1 бан.
вода (окріп) – 2 бан.
яйце – 2 шт
борошно (пшеничне) – 2 скл.
масло вершкове (розтоплене) – 1 ст. л.
сіль (щіпка)

Спосіб приготування:

1. У ємність, в якій будете замішувати тісто, вилити згущене молоко.
2. Додати 2 яйця і розмішати, можна зробити це міксером.
3. Заздалегідь закип’ятіть воду. У банку з-під згущеного молока наливаємо окріп. Цей окріп обережно виливаємо в тісто, помішуючи на повільній швидкості.
4. Просіваємо в тісто борошно – 2 склянки, і розмішуємо.
5. Додаємо 1 ст.л. розтопленого вершкового масла, розмішуємо.
6. Останній крок: додаємо в тісто другу банку окропу, розмішуємо. Тісто виходить рідке і з бульбашками.
7. Залишилося тільки спекти млинці. Змащуємо сковорідку маслом і приступаємо до процесу випічки. Млинці можна наповнити будь солодкою начинкою. Дуже гарно смакує з домашнім сиром та сметанкою.

Панкейки традиційні

Панкейки традиційні

Панкейки – це найбільш популярний та універсальний сніданок у всьому світі, адже їх можна подавати з будь-чим: сметаною, цукровою пудрою, різноманітними джемами, згущеним молоком, корицею, йогуртом, свіжими фруктами та овочами, шоколадними помазанками, смаженим беконом, червоною ікрою і духмяними соусами. Погодьтеся не кожна страва може таким похвалитися.

Інгредієнти:

500 гр борошна

0.5 ч. л погашеної соди
2 ст. л вершкового масла
500 мл йогурту
2 ст. л цукру
0.5 ч. л солі
2 яйця

Спосіб приготування:

1. Беремо велику миску та змішуємо в ній борошно, цукор, сіль, яйця, вершкове масло та погашену соду. Все перемішуємо до однорідного стану, намагаємося розбити усі грудочки, що утворилися.

2. Беремо сковорідку і розтоплюємо на ній трішки вершкового масла. Чашечкою для кави відмірюємо необхідну кількість тіста (це потрібне для того, щоб панкейки вийшли однакового розміру). Панкейки обсмажуємо до легенької золотистої скоринки.

Млинці з овочами та сиром

Млинці з овочами та сиром

Приготувавши ці чудові та дуже смачні млинці з овочами та сиром, ваші домочадці будуть у захваті від смаку та аромату, який неодмінно буде поширюватися по усьому вашому дому.

Інгредієнти:

Для тіста на потрібно:

200 мл молока
3 яйця
200 гр борошна
2 ч. л оливкової олії
сіль
для начинки:
200 гр домашнього сиру
2 часточки часника
кріп
100 гр майонезу
1 огірок
1 перець
1 помідор

Спосіб приготування:

Змішуємо у великій мисці борошно, яйця та молоко. Замішуємо тісто.

Випікаємо на невеликій кількості оливкової олії тоненькі млинці.

Домашній сир перемелюємо на м’ясорубці, додаємо подрібнений кріп, часник, сіль і заправляємо усе майонезом.

Налисник змащуємо сирною масою, кладемо порізаний довгою соломкою огірок, помідор та перець, скручуємо рулетиком та розрізаємо навпіл.

Перед подачею прикрашаємо свіжою зеленню.

 Шоколадні млинці з чорносливом, горішками та сметанковим кремом

Шоколадні млинці з чорносливом, горішками та сметанковим кремом

Якщо ви задаєтесь питанням – що ж приготувати до вечірнього чаювання – ми пропонуємо вам безпрограшний варіант! Шоколадні млинці з чорносливом, горішками та сметанковим кремом до ваших послуг!

Інградієнти:

тісто:
10 шт яєць
1 стак цукру
1 пучка солі
2 склянки борошна (приблизно)
1 літр молока
250 гр шоколаду
——-
Сметанний крем:
2 пачки сметани
250 гр. цукрової пудри
ваніль
——
чорнослив
волоський горіх

Спосіб приготування:

Замішуємо тісто: яйця змішати з цукром, сіллю, потроху додати борошно. Шоколад залити частиною молока і поставити на вогонь, розтопити постійно помешуючи. Змішати з холодним молоком і поступово влити в попередню масу. Добре перемішати і випікати на сковорідці, на маленькому вогні, як звичайні млинці.

Сметану збити з цукровою пудрою, за потребою додати згущувач для сметани і вершків.

Чорнослив попередньо залити окропом і дати настоятися, розмочитись. Начинити грецьким горіхом.

Млинець змастити сметанним кремом, викласти чорнослив з горіхами, і загорнути.

Полити згущеним молоком і приємного чаювання!

Налисники з маком

Налисники з маком – традиційна страва нашої української кухні. Долучіться і ви до традицій та побалуйте своїх рідних смачненьким!

Інградієнти:

– 3 яйця

– 0,5 л молока
– 1 ст. борошна
– 2 ст.л олії.
сіль, цукор за смаком

Для макової начинки:

Мак – 250 г
Цукор-100 г

Спосіб приготування:

Яйця збити з борошном, поступово додаючи молоко. В кінці додати сіль, цукор і рослинне масло.
Тісто має бути рідким, однорідним, без грудочок.
Випікати на сухий (!), добре розігрітій сковороді.

Перед приготуванням мак слід замочити в окропі на 30-40 хвилин. Потім воду злити, мак трохи віджати і розтерти його в ступці, поступово додаючи і цукор до отримання густої маси.

Макову начинку загорнути в млинці.
Перед подачею млинчики змастити вершковим маслом і трохи прогріти в духовці.

Млинці з яблуками та корицею

Спробуйте ці смачні, ароматні та ніжні млинці. Готуються вони просто, зі столу змітаються швидко, але приносять величезне задоволення!

Інградієнти:

для тіста

150 г борошна
250 мл дуже гарячого молока
2 яйця
щіпка солі
1-2 ложки рідкого меду
2 ст.л рома
1 ст.л ванільного цукру
для начинки
2-3 яблука
кориця або коричневий цукор

Спосіб приготування:

1.Борошно ретельно розмішати з невеликою кількістю молока, ввести окремо збиті яйця з сіллю і медом, перемішати і додати тонкою цівкою, не перестаючи помішувати, гаряче молоко. Тісто накрити серветкою і відставити на 30 хвилин.

2. Вимити, очистити яблука та натерти на крупній тертці. Яблука краще не натирати все відразу, а в міру необхідності, щоб вони не потемніли.
3. Коли тісто буде готове до випічки, добре розігріти сковорідку, змастити її олією, посипати натертим яблуками, тут же налити тісто і пекти далі як звичайні млинці. Коли млинець підсмажиться з одного боку, перевернути, підсмажити і викласти на тарілку. Посипати ванільним цукром і корицею, скрутити конвертиком.
4. Млинці подавати гарячими. З млинцями можна подати розігріте вершкове масло, топлене масло, сметану або солодкий соус, наприклад ванільний.

Тоненькі млинці на молоці

Ми знаємо безліч кулінарних рецептів млинців, але улюбленими залишаються тоненькі млинці на молоці. Вони смачні як самі по собі, так і з різними начинками.

Інградієнти:

Молоко – 500 мл.,

Яйця – 2 шт.,
Рослинна олія – ??2 ст. л.,
Цукор – 1 ст. л.,
Борошно – 200 гр.,
Сода – 1 ч. л. гашеної,
Сіль – за смаком

Спосіб приготування:

Для початку збиваємо яйця з цукром і сіллю віночком, додаємо рослинне масло, перемішуємо. Тепер додаємо молоко кімнатної температури, перемішуємо. Після цього додаємо борошно і гашену соду, перемішуємо вінчиком. Приступаємо до випікання млинців. Для цього нагріваємо сковороду і змащуємо її маслом. Набираємо тісто ополоником, наливаємо на середину сковороди і крутимо її в різних напрямках, щоб тісто рівномірно розподілилася по посуді. Коли одна сторона млинчика зазолотиться, перевертаємо на інший бік. Коли всі млинці будуть готові, ви можете подавати їх до столу до чаю, з чарочкою зі сметаною, згущеним молоком або варенням або ж начинити їх чому-небудь. Це можуть бути як м’ясні і рибні начинки, так і найрізноманітніші солодкі начинки з сиру, фруктів і ягід.